Home / Тест за HPV / Как да се изследвам / Ключови фактори за провеждане на HPV тест

Ключови фактори за провеждане на HPV тест

Ако сте на 30 или повече години, повечето експерти препоръчват да се изследвате за HPV, независимо от това дали цитонамазката Ви е нормална.

Въпреки това, много лекари все още не препоръчват HPV теста на всичките си пациенти над 30. Добра идея е да се обадите в кабинета преди годишния си преглед, за да изискате HPV тест, успоредно с цитонамазката. След това припомнете на лекаря си за това, когато дойде време за посещението Ви при него.

provejdane-na-hpv-test

Ако сте на възраст под 30 години, все още не се нуждаете от рутинно изследване за HPV. Въпреки това, проверете дали лекарят Ви по подразбиране ще Ви насочи за изследване на HPV, ако Вашата цитонамазка е неясна или абнормална. Добрата новина е, че това е общоприета практика, но е добре да проверите.

Вие сами можете да решите дали да се изследвате за HPV.

Ако желаете да се изследвате за HPV, след като прочетете тази страница и други източници, но лекарят Ви каже, че това изследване е ненужно, е нормално да настоявате въпреки това то да Ви бъде направено, за собственото Ви спокойствие.

На каквато и възраст да сте, се уверете, че сте информирана за всичките си резултати. Не разчитайте, че „липсата на новини значи добри новини“!

Виждаме, че ви е интересно

Бъдете отговорни! Споделете тази публикация, за да помогнете на приятелка.

Споделяния