Home / Тест за HPV

Тест за HPV

digene-hpv-test-kit

HPV тестът

HPV тестът открива високо рискови типове HPV. В комбинация с цитонамазката при жени над 30 годишна възраст, тестът оценява много по-точно риска от развитие на рак на маточната шийка, отколкото цитонамазката, използвана самостоятелно. С навършването на 30 години, трябва да започнете да си правите HPV тест за човешки папиломен вирус заедно с редовната цитонамазка.

Разберете защо това е така.

Как да се изследвам за HPV

Как да се изследвам

Вече сте направили крачка напред по отношение на контрола върху Вашето здраве като сте посетили тази уеб страница и сте се информирали за HPV теста.

Разберете какво трябва да направите, за да сте сигурна, че Вашият лекар ще препоръча лабораторията да извърши HPV тест, ако Вашата цитонамазка е неясна? Разберете какво означават резултатите. Вижте и подробна карта с координати за контакт с лабораториите, които предлагат digene HPV теста в България.

HPV за специалисти

HPV за специалисти

Медицинските организации в отделните държави имат различни препоръки по отношение скрининга за HPV. САЩ е една от първите страни, които въвеждат теста за човешки папиломен вирус като неразделна част от рутинната профилактика за рак на шийката на матката.

Разберете повече за препоръките на три водещи американски институции – Американския журнал по акушерство и гинекология, Центъра за контрол и превенция на заболяванията (CDC) и Американския колеж по акушерство и гинекология.

Виждаме, че ви е интересно

Бъдете отговорни! Споделете тази публикация, за да помогнете на приятелка.

Споделяния