Home / Какво е човешки папиломен вирус / Споделяне с вашия партньор

Споделяне с вашия партньор

Ваше лично решение е дали ще споделите с Вашия сексуален партньор резултатите си от Pap и HPV теста или не.

Въпреки това, запомнете, че...

  • Повечето зрели хора се заразяват с един или повече типа на HPV, ако имат или са имали сексуална връзка. Има възможност Вашият партньор вече да е бил изложен на зараза с HPV по времето, когато Ви е открита инфекцията. Ако връзката ви е моногамна, не съществува риск от прехвърляне на инфекцията помежду ви многократно. След като веднъж „споделите” даден щам на вируса по време на сексуален контакт, не можете да се заразите отново със същия тип. Ако започвате връзка с нов партньор, използването на презерватив (въпреки, че той не предоставя пълна защита) може да попречи на разпространението на HPV, както и на полово предавани инфекции.
  • Невъзможно е да установите със сигуност от кого сте се заразили първоначално с HPV вирус. Това може да е настъпило по време на друга връзка, месеци или години по-рано и междувременно инфекцията да е била латентна („спяща“). Следователно, търсенето на „виновник“ не възможно и продуктивно. Излишно е да обвинявате партньора или да се чувствате виновна.
  • Ако партньорът Ви е мъж, имайте предвид, че няма официално разрешен за употреба HPV тест за мъже. За щастие, серизоните здравословни проблеми, свързани с HPV, са рядкост при мъжете.

Виждаме, че ви е интересно

Бъдете отговорни! Споделете тази публикация, за да помогнете на приятелка.

Споделяния