Home / Тема / съвет

съвет

Преглеждане на 7 съобщения - от 1 до 7 (от всички 7)
 • Анонимен
  Неактивен
  #1268

  Добър ден, преди много време ми излезе кондилом около тестисите, увелицхи с малко размера си и до там. Досега не съм имал оплаквания , нито аз нито партньорките ми.Преди месец обаче приятелката ми се оказа с папиломи по входа на влагалището и по ануса, дали от мен дали от аналният секс незнам но сега се чудим ЧПВ тест да правим двамата или само тя . Гинеколожката и е казала че струва 180лв изследванията . та въпроса ми е къде да направи теста , кои тестовве да направи и дали да ги правим двамата или само тя , съшо и каква е цената ? Правим секс без проблеми мисля защото и двамате сме заразени вече.

  Анонимен
  Неактивен
  #1269

  kondilina samo za okolo anusa li e ili moje da se maje i vuv vaginata

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1273

  Здравейте,
  След като и двамата вече имате ясно изразени кондиломи, няма смисъл да си правите тест за нискорискови HPV. Ако приятелката Ви е на възраст над 30 години, е добре веднъж на няколко години да си прави HPV тест за високо рискови типове, но това не е свързано с кондиломите. Необходимо е да се подложите на лечение, което може да обсъдите с Вашия дерматолог. Кондилинът не трябва да попада върху незасегнатата част от кожата (където няма кондиломи) и е само за външна употреба. Няма причина да прекъсвате сексуалния си живот, освен ако кондиломите не предизвикват дискомфорт по време на секс. Те не са опасни за здравето Ви, така че съветвам да не се притеснявате.

  Анонимен
  Неактивен
  #1280

  vzehme kondilin za tezi okolo anusa i za moqta na testisa, a kakvo da pravim s tezi v vaginata ? da gi majem li s ocet ili ? Ginekolojkata na priqtelkata mi i e kazala da si napravi nqkakvi testove no te struvali 200lv., da pravim li vobshte nqkakvi testove ili da majeme s neshto ?

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1287

  След като има кондиломи по вътрешната лигавица, няма как Вие да ги мажете, обикновено имунната система се справя с тях. Лечение се прилага само от гинеколог, като най-често кондиломите се тушират (обгарят). Вече споменах, че след като и двамата имате изразени брадавички, тестът за нискорискови HPV е излишен.

  Анонимен
  Неактивен
  #1288

  Къде се прави горенето и каква е процедурата, остава ли се в болница и колко струва? При дерматолог ли да идем или пак при гинеколог ,Благодаря

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1289

  Процедурата се извършва от гинеколог, болничен престой не се налага, а цената зависи от лечебното заведение. Препоръчвам Ви д-р Ралица Сенкова от ДКЦ Асцендент.

Преглеждане на 7 съобщения - от 1 до 7 (от всички 7)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.