Home / Тема / Притеснение за ХВП

Притеснение за ХВП

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • house90
  Участник
  #1371

  Имам притеснение че може съм хванал ХВП, тези дни партньорката ми беше на Гинеколог.Прегледаха с камера отвътре и са забелязали кървящо петно с големина около две стотинки плоско е. Каза ли и, да направи туморен маркер, изследвания за папиломен вирус и секрен от този раничка. Притеснявам се че ако теста се окаже положителен за ХВП и аз ще го имам. Нямам брадавици или кожни усложнение, но мисълта че го имам това нещо в кръвта ми и съм носител на папиломен вирус ме събаря психически. Организма ми ще се пребори ли сам с него, остави ли за цял живот, намалява ли живота на човек. Четох че над 50 процента от мъжете поне веднъж са се заразявали с такъв вирус на земята. На 26 години съм не пуша и не пия, спортувам редовно. Също ме тревожи това петно кървящо където се забеляза да не е нещо лошо.

  T.Yaneva
  Модератор
  #1372

  Здравейте,
  В много от случаите папилома вирусите са отговорни за развитието на рак както при жените , така и при мъжете.
  При жените: рак на шийката на матката, вагината и вулвата. При мъжете: рак на пениса, а при двата пола: рак на ануса, гърлото или основата на езика.
  Това обаче се отнася за високорисковите щамове. Въпреки това, един положителен тест за HPV, не означава непременно, че ще се развие рак. При много от хора тялото само се преборва с инфекцията в рамките на една до две години. Това може да се подпомогне с назначаването на имуностимуланти от лекуващия лекар. Ако това не се случи, изменението на клетките до малък тумор отнема десетилетия.
  Препоръчително е да си направите и Вие тест за HPV. Заразяването е много вероятно и ако единият от партньорите не се излекува, е възможно да се предава като „пинг-понг“ .
  За „петното“ при Вашата партньорка ще може да даде информация само лекуващия лекар.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.