Home / Тема / ПАП2 + HPV

ПАП2 + HPV

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)
 • manitutu
  Участник
  #1326

  Здравейте!
  Преди 4 години развих упорита гъбична инфекция, първоначално еднократно с Кандида Глабрата, в последствие Кандида Албиканс. В продължение на 3 години нямаше ефект от традиционното лечение, през октомври 2015 направих двумесечен лечебен курс с Шуслерови соли, който се оказа успешен, а сега напразвих профилактика за един месец. През февруари 2015 ми е последната цитонамазка, която е с резултат ПАП1. Сега си направих профилактичен преглед, тъй като планираме бебе, и резултатът от цитонамазката показа Порцио с ПАП2А и Цервикален канал с ПАП2Б, както и атипични ПИЛ с неясна степен с данни за HPV. Микробиология без бактерии и кандида.
  Моля за Вашия коментар на така посочения резултат и Ви благодаря предварително.

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1328

  Здравейте,
  Не виждам нещо притеснително в резултата Ви. Правили ли сте си HPV тест ? Ако сте на или над 30 години е препоръчително да си направите HPV тест. От сайта има възможност да вземете ваучер за намаление от цената на изследването.

  manitutu
  Участник
  #1329

  Здравейте отново! На 30 години съм, правила съм си тест преди 3 години за високорисковите щамове във връзка с рецидивиращата гъбична инфекция и тогава резултатът беше отрицателен. Ще направя ново изследване за всички щамове след 10 дни – моят лекар ме насочи към лаборатория Геника, планирам и повторен преглед при друг лекар и съответно цитонамазка и микробиология за собствено успокоение в друга лаборатория. Благодаря Ви за отделеното време!

Преглеждане на 3 съобщения - от 1 до 3 (от всички 3)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.