Home / Тема / PAP II-IIIA

PAP II-IIIA

Преглеждане на 6 съобщения - от 1 до 6 (от всички 6)
 • ivanova_y
  Участник
  #1053

  Здравейте!

  Аз съм на възраст под 30 години и до сега цитонамазката винаги ми е била I-II степен, с наличие на раничка,която генеколожката ми определи като: „Нормална за възрастта и годините. Може да изчезне след като родите.“ При последните няколко прегледа тя ме посъветва да я изгоря с лазер, но аз не го направих. Последната цитонамазка от Февруари 2015 е с резултат II-IIIA и следната диагноза: „Единични интерпедиерни плоски еп.клетки с лека дискаризоза. Candida – Левкоцити в по-голямо количество. Ендокервикални тлезисиоп еп.клетики в норма.“ При същият преглед ми беше открита и киста, която през май месец се спука и изчезна.
  При направен контролен преглед през този месец (Август 2015г.) ми бе назначен HPV тест от същата генеколожка, на който все още чакам резултатите.
  Според Вас, има ли база за притеснение и в случай на положителен резултат от НРV какви трябва да бъдат следващите стъпки?

  Благодаря!

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1055

  Независимо от резултата на ХПВ изследването Ви препоръчвам колпоскопия при лекар, който е профилиран в превенция на рака на маточната шийка. Резултатите Ви не са тревожни, но налагат изясняване!

  ivanova_y
  Участник
  #1056

  Здравейте!

  Благодаря Ви за бързият отговор! Бихте ли ми препоръчали добър лекар в гр. София?

  Благодаря!

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1057

  д-р Станков в ДКЦ Асцендент (029839494). Пишете, ако възникнат допълнителни въпроси.

  ivanova_y
  Участник
  #1058

  Благодаря Ви!

  На фиша за цитологично изследване пише: „Колпоскопия – Р-0; АБ-0; V1-2.“ – 27.02.2015г. След това, под него, е написано „Колпоскопия: без промяна от 27.02.2015“. Предполагам Вие препоръчвате такъв тип изследване да се извърши още веднъж?

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1059

  Да

Преглеждане на 6 съобщения - от 1 до 6 (от всички 6)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.