Home / Тема / Моля за консултация

Моля за консултация

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
 • Dimi
  Участник
  #1258

  Здравейте,
  наскоро разбрах, че съм имал контак с жена, която има hpv. Тя си мисли, че се е заразила на по-късен етап от живота си, след приключване на нашата връзка. Но в началото на нашите отношения ми се пояхиви малки брадавички по клепачите и нещо като цирей на пубиса, който по-късно се спука и ми остана белег. Тогава се притесних, но не предприех никакви действия. Обясних на личния ми лекар и той ми взе уретрален секрет. Изледването беше скрининг за високорискови типове на hpv, резултата беше отрицателен. Интересувам се има ли си смисъл да си пускам изследване за нискорискови групи. Моята приятелка не си е правила HPV test, а резултатите от цитномазката са първа и втора група. В момента нямам кондиломи по пениса.Еевентуално бийте ли ми препоръчали професионалист с когото мога да се консултирам.

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1262

  Здравейте,
  Възможно е брадавичките около клепачите Ви да са причинени от HPV, но няма как да разберете дали вирусът е дошъл от приятелката Ви или не. Образуванието, подобно на цирей, вероятно няма връзка с HPV. Дори всички тези симптоми да са били причинени от HPV, ако са отшумели, вероятно в момента не сте инфектиран с вируса. Ако желаете, се консултирайте с дерматолог, но при липса на видими симптоми, не виждам смисъл да го правите, нито да се подлагате на допълнителни изследвания.

  Dimi
  Участник
  #1270

  Здравейте,
  Благодаря Ви за отговора, но бих се радвал, ако ми отговорите на още няколко въпроса, защото консултацията с личния ми лекар и това което чета в интернет имам чувството, че се разминават и малко ме объркват.
  Не съм имал до момента кондиломи по пениса или около ануса, не вярвам просто да не са ми направили впечатление, ако са се появили. Интересува ме при това положение, ако съм заразен дали при всички положения съм заразил сегашната си партньорка? Досега на нея не са и излизали кондиломи или брадивици, ако си направи цитономазка или HPV test резултатите на 100% ли ще са меродавни, ако покажат отрицателни резултати, имам предвид, че значи ли това, че не съм заразен?Има ли начин да разбера със сигурност дали съм заразен? В момента, ако не съм инфектиран, означава ли, че не мога да заразя партньорката си?

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1274

  Здравейте,
  След като не сте имали видими кондиломи (да, определено биха Ви направили впечатление), вероятно не сте инфектиран с вируса. Имайте предвид, че при мъжете HPV инфекциите протичат по различен начин и обикновено отшумяват бързо. Цитонамазката и HPV тестът се използват за профилактика на рака на маточната шийка, който се причинява от високорискови HPV типове, които нямат връзка с кондиломите. В този контекст, ако приятелката Ви има нормална цитонамазка и отирцателен HR-HPV тест, това не значи, че Вие не сте заразен с нискорисков тип на вируса. Няма как да разберете със сигурност дали сте заразен с HPV. Това се дължи на факта, че вирусът не се открива в кръвта. Също така лекарят Ви няма как да е сигурен, че взема пробата от правилното място, ако не са налице видими лезии. Препоръчвам да не се давате парите за излишни тестове, освен ако не държите изрично.

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.