Home / Тема / МОЛЯ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

МОЛЯ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • portokal
  Участник
  #1358

  Откриха ми HPV тип 6, 16,66. Моля за помощ има ли лечение, стига ли се до рак на шийката на матката винаги при наличието на тези типове?

  T.Yaneva
  Модератор
  #1365

  Положителният резултат винаги е разстройващ за пациентите, но не винаги е причина за паника.
  Положителен тест за HPV не означава непременно, че ще се развие рак на маточната шийка. Високо-рисковите HPV щамове са виновниците зад по-голямата част от случаите на рак на шийката на матката, но в много случаи, тялото може да се пребори само с високо рисковите HPV в рамките на една до две години. В случай, че не успее да се пребори, ще започне изменение на клетките. Това може да отнеме от една до три десетилетия за инфекция с високорискови HPV, за да се превърне в един малък тумор. Има данни, които ни подкрепят с оптимизъм. В допълнение, знаейки малко повече за HPV, HPV тестове и рискувите фактори, могат да ви помогнат да го разбере и да предприемат стъпки за разрешаването му.
  На първо място е добре да посетите веднага вашият гинеколог, който заедно с резултата от PAP test, ще Ви назначи имуно-стимулиращи медикаменти и следващи изследвания.
  В допълнение, ще отбележа значението на теста, който сте използвали. Digene HPV тест, определя високорискотите щамове над определена концентрация, която има значение за развитие на заболяване. Под тази концентрация, се смята, че организма би се справил с инфекцията сам. Така този тест, спестява понякога излишни притеснения у пациента.
  Успех!

  Предложете редакция

  Google Преводач за фирми:Преводачески инструментариумПреводач на уебсайтовеТърсене на световни пазари

  Всичко за Google ПреводачОбщностМобилни устройства
  Всичко за GoogleПоверителност и Общи условияПомощИзпращане на отзиви

  Кликнете, за да редактирате и да ви

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.