Home / Тема / Край на лечението?

Край на лечението?

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Hopray
  Участник
  #1259

  Здравейте,

  Проведох много продължително лечение (около 7 месеца) на кондиломи по ануса и около главичката на пениса. Главно ползвах Кондилин, а за по-бързо зарастване на изгорената кожа – Брауновидон, Gingira Active, бани в Сапарева баня и промивки със смрадлика. Пръсках се също така с Ocadex anesmia. Отзад също така ги гориха веднъж с течен азот.

  В момента няма изразени брадавици, но кожата на тези места не е същата. Структурата й изглежда нарушена, появяват се мънички пъпки, които периодично изчезват и пак се появяват. Зачервява се периодично и има по-бели петна. Същестуват неравности, кожата не е гладка, както преди кондиломите. На ануса участъкът е силно удебелен и почти бял на цвят.

  Въпрос: кое от тези лечения да продължа или да спра всичко?
  Добра идея ли е да измажа по една опаковка Алдара на всяко от двете места?
  Мнение за АНСС? http://imunoterapia-ahcc.com/for-diabetics/
  Мнение за Samento 600mg ?
  Мога ли да се пръскам с Окадекс като профилактика?

  Въпрос: само нискорисковите типове ЧПВ ли причиняват кондиломи? Дадох положителен тест за 16 и 35. Ако имам кондиломи, това означава, че освен тях имам и нискорисков тип, който обаче не съм изследвал?

  Благодаря за изключително ценното Ви мнение и професионалната Ви помощ.

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1263

  Здравейте,
  Кондиломите се причиняват само от нискорискови типове; 16 и 35 не са асоциирани с тях. За описаните проблеми е необходимо да се свържете с дерматолог. Препоръчвам Ви д-р Демерджиева от Токуда.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.