Home / Тема / Кондиломи

Кондиломи

Преглеждане на 5 съобщения - от 1 до 5 (от всички 5)
 • Ivana
  Участник
  #2577

  Здравейте,не съм била забелязала,че имам кондиломи не знам от кога са там,случайно ги напипах и при обстойно оглеждане видях,че имам около ануса и навътре.Не са големи. Опасно ли е това ако имам навътре?Знам,че трябва да отида и за цитонамазка,но съм се изплашила понеже кой знае от кога са и да не е станало нещо лошо. На 23 години съм

  Ivana
  Участник
  #2581

  И също така нормално ли е да са се появили там или отвътре след като не съм правила никога анален секс?

  Ivana
  Участник
  #2584

  Другото което е задължителни ли че излизат при слаб имунитет тези там,защото преди месец имах кръвни изследвания и нямах никакви измемнения в тях дори бяха доста добри,как е успял да пробие вируса? Знам че са кондиломи предполагам тоест,понеже приятеля ми имаше преди година и половина и вероятно съм се заразила от него :(

  Ivana
  Участник
  #2594

  Никой ли не влиза вече тук?

  Yoana
  Участник
  #2601

  Здравей,

  Позволявам си да пиша под твоя пост като човек, който е преминал през това съвсем, съвсем скоро.
  Първо запази спокойствие, всичко се лекува.
  Второ, отиди при гинеколога си, за да потвърди дали наистина са кондиломи. Външните ако гинеколога разполага с нужна апаратура и медикаменти е възможно да ги отстрани, ако не, то ще бъдеш препратена на дерматолог-венеролог. Венеролога също може да се сбори с тяхното външно проявление.
  За вътрешните в ануса аз лично ходих при Д-р Матев в Стара Загора, има клиника и нужната апаратура, за да разтвори ануса и да обработи кондиломите. Дерматолозите и гинеколозите за жалост нямат такива инструменти или поне тези, на които аз съм попадала нямат.
  Нормално е да се разпространяват навсякъде по гениталиите включително и отзад. Наричат ги и целуващите се лезии, защото почти всяко място, с което се сблъскат се заразява. Трябва да спреш обезкосмяването със самобръсначка, защото то ги разпространява още повече. Вместо това се използва крем-депилатоар.
  Ако имаш някакви допълнителни въпроси съм насреща.

Преглеждане на 5 съобщения - от 1 до 5 (от всички 5)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.