Home / Тема / изследване за hpv на бебе или малко дете

изследване за hpv на бебе или малко дете

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)
 • pitka
  Участник
  #1257

  Искам да попитам възможно ли е да се направи тест за hpv на малко дете. Искам да изследвам дъщеря си, която в момента е на 7 мес., тъй като преди да забременея ми беше открита II B група и положителен HPV 16. На мен в момента ми предстои лечение, изчакахме заради раждането и кърменето.
  Кога най-рано може да се направи тест на дете и ако е положителен какво е лечението. Пробата от детски гинеколог ли се прави?
  Притеснявам се, тъй като има много публикации за предаване на HPV още преди раждането.
  Благодаря.

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1261

  Здравейте,
  Единственият риск за Вашето дете (и държа да кажа, че той е пренебрежимо нисък) е вирусът да е инфектирал устната кухина или дихателните му пътища по време на раждането. HPV не се предава по кръвен път и няма как вирусът да е заразил гениталната област на детето Ви. Предлагам да обсъдите въпроса с лекар УНГ, но ако няма отявлени респираторни проблеми или видими папиломи в устната кухина, вероятно детето Ви не е заразено. Мога да Ви насоча и към компетентен вирусолог, ако желаете.

  pitka
  Участник
  #1266

  Здравейте,
  Бих желала да ме насочите и към компетентен висусолог, ако е възможно.
  Типът HPV, който ми беше открит е 16 и поради тази причина съм притеснена за заразяване в гениталната област. Всички други типове са отрицателни. В този случай възможно ли е респираторни проблеми и папиломи в устната кухина.

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1272

  Здравейте,
  Препоръчвам Ви проф. Кълвачев в УМБАЛ Софиямед. Той е един от малкото вирусолози в България, които имат наистина значителен опит в епидемиологията на HPV инфекциите.

Преглеждане на 4 съобщения - от 1 до 4 (от всички 4)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.