Home / Тема / HPV 56

HPV 56

Етикети: 

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)
 • Анонимен
  Неактивен
  #1298

  Здравейте,
  Аз съм момиче на 26 години. Посещавам гинеколог веднъж в годината и в последните 7-8 години винаги ходя при една и съща гинеколожка, която през цялото време ме успокояваше, че всичко ми е „като по учебник“.
  Наложи се да я сменя, защото отдавна вече живея в София и , отивайки на гинеколог той ме сюрпризира с малък проблем с яйчниците. Направи ми колпоскопия дори преди да е видял резултатите от цитонамазката и установи, че имам „раничка на шийката на матката“ , веднага след това ме попита дали искам да се изследвам за HPV, за да знам дали съм предразположена към нещо. Аз приех и след 3 дни получих резултатите. Цитонамазка – PAP 2a, HPV – всичко отрицателно, освен HPV 56. HPV 56 излезна положителе , като искам да подчертая, че ДНК изследването се направи в „Цибалаб“, за която в последствие прочетох отвратителни мнения от хора, които са си сравнявали изследванията.
  Предполагам (поради свои съображения), че би трябвало HPV вирусът да е в мен от около 2 години, което значи, че за това време имунната система не го е „убила“ и изчистила, което доста ме притеснява, а HPV 56 се води високорисков.
  Можете ли да ми дадете повече информация, може ли по някакъв начин да го изчистя и да го няма в мен?
  Какво мислите за лабораторията, бихте ли препоръчали някоя надеждна?
  Поздрави

  DGeorgievDGeorgiev
  Участник
  #1300

  Здравейте,
  Няма как да знаете със сигурност кога сте се заразили с вируса. HPV инфекциите се срещат много често, особено при жени под 30 години. Препоръчвам Ви да изчакате поне 6 месеца преди да се изследвате отново. Ако сте от София посетете лаб. „Бестлаб“, болница „Токуда“ или Ин витро клиника „Братя Тодорови“, където се предлага Digene HPV теста.

Преглеждане на 2 съобщения - от 1 до 2 (от всички 2)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.