Home / Тема / Анален секс и HPV

Анален секс и HPV

Преглеждане на 8 съобщения - от 1 до 8 (от всички 8)
 • Анонимен
  Неактивен
  #1389

  Здравейте. Май месец се тествах за папилома вирус, тъй като имах много кондиломи. Щама на вируса е 18 рисков. В момента пия кориолус, вит.С,пръсках се с глизиген ис кондилин. Повечето външни изчезнаха, останаха 2 на входа на влагалището, които успешно изгорих с домашен ябълков оцет. Тъкмо си помислих че всичко е вече наред и нещо ме накра да проверя ануса си, тъй като с партньора ми сме правили и анален секс. Напипах 2, 3 кондилома. Не знам какво да правя, да ги мажа ли отвътре с нещо, оператияно ли трябва да се отастранят или сами ще изчезнат? Обмислям напояването на тампон с домашен оцет? Би ли навредило на лигавицата? Има ли риск за развиване на по-сериозно заболяване? ОщБлагодаря за помоща!

  T.Yaneva
  Модератор
  #1391

  Здравейте,
  Препоръчително е третирането с кондилин да става при специалист акушер-гинеколог. Добре е лекаря също да ви назначи друг вид имуностимулатор по схема. Препоръчително е и след изчезване на кондиломите и направената терапия с имуностимулатор, да повторите теста за папилома вирус, след 6 месеца от лечението, с Digene тест , тъй като той е одобрен от FDA (Американската агенция по лекарства и храни). Задължително е лекуването и на Вашият партньор, тъй като вируса се предава като пинг-понг, от единият партньор на другия. След получаване на отрицателен резултат от теста, може да се считате за излекувана.
  Оставаме на разположение ако имате повече въпроси.

  Поздрави,

  Анонимен
  Неактивен
  #1395

  Здравейте, благодаря за бързия отговор. Нямам за сега външни кондиломи. Ще направя тест отново. Лекуващия лекар препоръча неомври месец да направим пак тест. Пия кориолус по предписание на лекаря. Въпроса ми обаче е относно кондиломите по лигавицата на ануса. Какъв специалист трябва да ме прегледа и какво мога да направя?

  T.Yaneva
  Модератор
  #1396

  здравейте,
  Третирането на деликатни зони, каквито са половите органи, с ябълков оцет може да се окаже нож с две остриета! Необходимо е консултация с лекар гинеколог.
  Има и друга теза – че организмът сам може да се справи със заразата и да се освободи от вируса, като разчита на здравата си имунна система. Лекарят може да добави друг вид имуностимулатор ако прецени.

  Поздрави,

  Анонимен
  Неактивен
  #1397

  Необходимо ли е да правя анаскопия за да се провери дали отвътре има кондиломи? Благодаря

  T.Yaneva
  Модератор
  #1398

  Да,аноскопия се провежда при случаи на островърхи кондиломи. По преценка на лекаря!

  Анонимен
  Неактивен
  #1399

  Много благодаря за информацията. Последен въпрос гинеколог ли извършва анаскопията или друг специалист?

  T.Yaneva
  Модератор
  #1401

  Да, от специалист гастроентеролог. Извършва се със специален уред аноскоп, дълъг 12 см.

  Успех!

Преглеждане на 8 съобщения - от 1 до 8 (от всички 8)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.