Home /

T.Yaneva

Отговори

Преглеждане на 13 съобщения - от 1 до 13 (от всички 13)
  • T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: HPV 31 и PAP II #1420

    Здравейте,

    Тези въпроси трябва да ги отправите към лекуващия си лекар, в случая гинеколога, който Ви лекува.

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Бременност, раждане #1417

    Здравейте,

    Според Д-р Сенкова, Специалист по акушерство и гинекология, репродуктивна медицина в ДКЦ Асцендент и Виена ин витро център, не е задължително да се приложи секцио при положителен HPV тест. Ако обаче, вследствие на инфекция има конизация или други подобни интервенции ще се наложи раждане със секцио.

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Анален секс и HPV #1401

    Да, от специалист гастроентеролог. Извършва се със специален уред аноскоп, дълъг 12 см.

    Успех!

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Анален секс и HPV #1398

    Да,аноскопия се провежда при случаи на островърхи кондиломи. По преценка на лекаря!

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Анален секс и HPV #1396

    здравейте,
    Третирането на деликатни зони, каквито са половите органи, с ябълков оцет може да се окаже нож с две остриета! Необходимо е консултация с лекар гинеколог.
    Има и друга теза – че организмът сам може да се справи със заразата и да се освободи от вируса, като разчита на здравата си имунна система. Лекарят може да добави друг вид имуностимулатор ако прецени.

    Поздрави,

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Анален секс и HPV #1391

    Здравейте,
    Препоръчително е третирането с кондилин да става при специалист акушер-гинеколог. Добре е лекаря също да ви назначи друг вид имуностимулатор по схема. Препоръчително е и след изчезване на кондиломите и направената терапия с имуностимулатор, да повторите теста за папилома вирус, след 6 месеца от лечението, с Digene тест , тъй като той е одобрен от FDA (Американската агенция по лекарства и храни). Задължително е лекуването и на Вашият партньор, тъй като вируса се предава като пинг-понг, от единият партньор на другия. След получаване на отрицателен резултат от теста, може да се считате за излекувана.
    Оставаме на разположение ако имате повече въпроси.

    Поздрави,

    • Този отговор беше редактиран на преди 2 години от  T.Yaneva.
    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Притеснение за ХВП #1372

    Здравейте,
    В много от случаите папилома вирусите са отговорни за развитието на рак както при жените , така и при мъжете.
    При жените: рак на шийката на матката, вагината и вулвата. При мъжете: рак на пениса, а при двата пола: рак на ануса, гърлото или основата на езика.
    Това обаче се отнася за високорисковите щамове. Въпреки това, един положителен тест за HPV, не означава непременно, че ще се развие рак. При много от хора тялото само се преборва с инфекцията в рамките на една до две години. Това може да се подпомогне с назначаването на имуностимуланти от лекуващия лекар. Ако това не се случи, изменението на клетките до малък тумор отнема десетилетия.
    Препоръчително е да си направите и Вие тест за HPV. Заразяването е много вероятно и ако единият от партньорите не се излекува, е възможно да се предава като „пинг-понг“ .
    За „петното“ при Вашата партньорка ще може да даде информация само лекуващия лекар.

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Важни въпроси #1368

    Здравейте,

    Естествено HPV се предава от човек на човек, чрез контакт. Заразяването зависи от имунитета на човек. В много случай, заразяване няма, но ако се появят симптоми(например брадавици), трябва веднага да се обърнете към специалист.
    За жените ние препоръчваме Digene HPV test, с който се тестват висикорискови щамове HPV, отговорни за развитието на рак на шийката на матката.
    Успех!

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Помощ #1367

    Здравейте,
    По принцип не всеки контакт с HPV води до развитие на брадавица. Някои хора имат по-изразена склонност към заразяване в сравнение с други. Дори хора от едно и също семейство имат различна възприемчивост спрямо вируса
    Брадавиците по лицето се причиняват наистина от HPV, но в никакъв случай това не означава, че сте се заразили. Дори и да сте, тялото Ви може да се справи само с инфекцията. Това, зависи от Вашата имунна система. Наблюдавайте се, ходете на профилактични прегледи или ако се появи нещо обезпокоително.

    Успех!

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: Помощ #1366

    Здравейте,
    По принцип не всеки контакт с HPV води до развитие на брадавица. Някои хора имат по-изразена склонност към заразяване в сравнение с други. Дори хора от едно и също семейство имат различна възприемчивост спрямо вируса
    Брадавиците по лицето се причиняват наистина от HPV, но в никакъв случай това не означава, че сте се заразили. Дори и да сте, тялото Ви може да се справи само с инфекцията. Това, зависи от Вашата имунна система. Наблюдавайте се, ходете на профилактични прегледи или ако се появи нещо обезпокоително.

    Успех!

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: МОЛЯ ЗА КОНСУЛТАЦИЯ #1365

    Положителният резултат винаги е разстройващ за пациентите, но не винаги е причина за паника.
    Положителен тест за HPV не означава непременно, че ще се развие рак на маточната шийка. Високо-рисковите HPV щамове са виновниците зад по-голямата част от случаите на рак на шийката на матката, но в много случаи, тялото може да се пребори само с високо рисковите HPV в рамките на една до две години. В случай, че не успее да се пребори, ще започне изменение на клетките. Това може да отнеме от една до три десетилетия за инфекция с високорискови HPV, за да се превърне в един малък тумор. Има данни, които ни подкрепят с оптимизъм. В допълнение, знаейки малко повече за HPV, HPV тестове и рискувите фактори, могат да ви помогнат да го разбере и да предприемат стъпки за разрешаването му.
    На първо място е добре да посетите веднага вашият гинеколог, който заедно с резултата от PAP test, ще Ви назначи имуно-стимулиращи медикаменти и следващи изследвания.
    В допълнение, ще отбележа значението на теста, който сте използвали. Digene HPV тест, определя високорискотите щамове над определена концентрация, която има значение за развитие на заболяване. Под тази концентрация, се смята, че организма би се справил с инфекцията сам. Така този тест, спестява понякога излишни притеснения у пациента.
    Успех!

    Предложете редакция

    Google Преводач за фирми:Преводачески инструментариумПреводач на уебсайтовеТърсене на световни пазари

    Всичко за Google ПреводачОбщностМобилни устройства
    Всичко за GoogleПоверителност и Общи условияПомощИзпращане на отзиви

    Кликнете, за да редактирате и да ви

    T.Yaneva
    Модератор
    в отговор на: HPV 16 ,PAP IIIA, HSIL (ASC-H) #1311

    Здравейте,
    Ако сте от София Ви препоръчвам д-р Христо Станков.
    Поздрави,
    Теодора.

    T.Yaneva
    Модератор

    Здравейте,
    д-р Георгиев е извън България и ще Ви отговори при първа възможност. Ако желаете оставете ни контактни данни (може и на лично съобщение), за да Ви свържа с друг специалист.
    Поздрави,
    Теодора-модератор.

    • Този отговор беше редактиран на преди 3 години, 4 месеца от  T.Yaneva.
Преглеждане на 13 съобщения - от 1 до 13 (от всички 13)