Home /

DGeorgiev

Отговори

Преглеждане на 15 съобщения - от 1 до 15 (от всички 40)
  • DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: HPV 31 положително #1407

    Здравейте,

    Установеният HPV 31 е високорисков тип,затова са Ви назначили медикаменти за засилване на естествения имунитет на организма и имунния им отговор към вирусни инфекции. Лечението е индивидуално, затова се назначава контролна проба след 6-8 месеца. Назначеното ви лечение е стандартно.
    Дали има разлика в методиката на двата теста? Да, има. Digene теста е гарантиран!
    При Digene тест не могат да се получат фалшиво „отрицателни“ или фалшиво „положителни“ резултати, защото идентифицира вируса по целия геном. Най-съществената разлика е, че Digene установява вируса над определена концентрация, за която се смята че е рискова за развитие на заболяване. В другите случаи се смята, че организмът се „изчиства“ сам от инфекцията.
    Относно партньора, вируса на HPV се предава като пинг понг.Въпреки, че кондомите могат да ви предпазят от заразяване с вируса те не са на 100% ефективни.

    Успех!

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Необходим ли е ХПВ тест? #1385

    Здравейте!
    Аз лично бих препоръчала да следвате съветите на Вашия акушер-гинеколог, който е подходил отговорно към Вашият казус. Бих препоръчал изследване за носителство на HPV, като резултатът би ме ориентирал на какъв период да бъдат Вашите контролни прегледи. При наличие на високорискови HPV – имуностимулиращата терапия е показана и за двамата партньора.

    Поздрави,

    • Този отговор беше редактиран на преди 2 години, 4 месеца от DGeorgiev DGeorgiev.
    DGeorgievDGeorgiev
    Участник

    Здравейте,

    Най-вероятно се касае за инфекция с HPV. Редно е да направите консултация с дерматолог-венеролог, за да се установи каква точно е причината и да ви бъде назначена терапия.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Период на заразяване #1344

    Здравейте,
    Трудно е да се каже в какъв период инфекцията може да се смята за овладяна – всичко зависи от индивидуалния имунитет, копията на вируса в кръвта, латентните форми, реинфекцията от партньора и др, поради което е препоръчително използването на предпазни средства при полов контакт.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: ПАП2 + HPV #1328

    Здравейте,
    Не виждам нещо притеснително в резултата Ви. Правили ли сте си HPV тест ? Ако сте на или над 30 години е препоръчително да си направите HPV тест. От сайта има възможност да вземете ваучер за намаление от цената на изследването.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: ХПВ 18 и анален секс #1327

    Здравейте,
    На Вашата възраст HPV инфекциите отшумяват спонтанно и обикновено не предизвикват проблеми. Случаите на рак на ануса са изключително редки. За да инфектира вируса аналната лигавица е нужно да е на лице раничка или друга лезия, чрез която да проникне в епитела. Контактът с вируса обикновено не е необходимо и достатъчно условие. Дори да сте заразили сегашния си партньор, вирусът не се предава между Вас като пинг-понг.
    Ефективността на ваксините не е доказана срещу вече налични HPV инфекции. Необходимо е периодично да се следите, да поддържате имунната си система в добро състояние и да се доверявате само на утвърдени тестове.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: HPV 56 #1300

    Здравейте,
    Няма как да знаете със сигурност кога сте се заразили с вируса. HPV инфекциите се срещат много често, особено при жени под 30 години. Препоръчвам Ви да изчакате поне 6 месеца преди да се изследвате отново. Ако сте от София посетете лаб. „Бестлаб“, болница „Токуда“ или Ин витро клиника „Братя Тодорови“, където се предлага Digene HPV теста.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник

    Здравейте,
    Възможно е. Можете да се заразите с повече от един HPV тип от един и същи партньор.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: съвет #1289

    Процедурата се извършва от гинеколог, болничен престой не се налага, а цената зависи от лечебното заведение. Препоръчвам Ви д-р Ралица Сенкова от ДКЦ Асцендент.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: съвет #1287

    След като има кондиломи по вътрешната лигавица, няма как Вие да ги мажете, обикновено имунната система се справя с тях. Лечение се прилага само от гинеколог, като най-често кондиломите се тушират (обгарят). Вече споменах, че след като и двамата имате изразени брадавички, тестът за нискорискови HPV е излишен.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Какво да правя? #1286

    Не възприемайте „раничката“ в буквалния смисъл на думата. Това е епител от цервикалния канал върху външната част на маточната шийка, т.е. нормални клетки разположени на нетипично място. Причината за тази цитонамазка може да се дължи и на възпаление. Не се притеснявайте и отново Ви препоръчвам да направете колпоскопията.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Какво да правя? #1275

    Здравейте,
    Ектопията (pаничката) най-вероятно се дължи на хормонални промени и не е предизвикана от вируса. Необходимо е да я следите. Обикновено имунната система се справя сама с вируса. Това е типично за HPV инфекциите, особено за млади хора като Вас, но е препоръчително да си направите колпоскопия. Дори да сте заразили партньора си, вирусът не се предава между Вас като пинг-понг. HPV може да се предаде и при орален секс, но за да инфектира оралната лигавица е нужно да е на лице раничка или друга лезия, чрез която да проникне в епитела. Контактът с вируса обикновено не е необходимо и достатъчно условие.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Моля за консултация #1274

    Здравейте,
    След като не сте имали видими кондиломи (да, определено биха Ви направили впечатление), вероятно не сте инфектиран с вируса. Имайте предвид, че при мъжете HPV инфекциите протичат по различен начин и обикновено отшумяват бързо. Цитонамазката и HPV тестът се използват за профилактика на рака на маточната шийка, който се причинява от високорискови HPV типове, които нямат връзка с кондиломите. В този контекст, ако приятелката Ви има нормална цитонамазка и отирцателен HR-HPV тест, това не значи, че Вие не сте заразен с нискорисков тип на вируса. Няма как да разберете със сигурност дали сте заразен с HPV. Това се дължи на факта, че вирусът не се открива в кръвта. Също така лекарят Ви няма как да е сигурен, че взема пробата от правилното място, ако не са налице видими лезии. Препоръчвам да не се давате парите за излишни тестове, освен ако не държите изрично.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: съвет #1273

    Здравейте,
    След като и двамата вече имате ясно изразени кондиломи, няма смисъл да си правите тест за нискорискови HPV. Ако приятелката Ви е на възраст над 30 години, е добре веднъж на няколко години да си прави HPV тест за високо рискови типове, но това не е свързано с кондиломите. Необходимо е да се подложите на лечение, което може да обсъдите с Вашия дерматолог. Кондилинът не трябва да попада върху незасегнатата част от кожата (където няма кондиломи) и е само за външна употреба. Няма причина да прекъсвате сексуалния си живот, освен ако кондиломите не предизвикват дискомфорт по време на секс. Те не са опасни за здравето Ви, така че съветвам да не се притеснявате.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник

    Здравейте,
    Препоръчвам Ви проф. Кълвачев в УМБАЛ Софиямед. Той е един от малкото вирусолози в България, които имат наистина значителен опит в епидемиологията на HPV инфекциите.

Преглеждане на 15 съобщения - от 1 до 15 (от всички 40)