Home / Page 2

DGeorgiev

Отговори

Преглеждане на 15 съобщения - от 16 до 30 (от всички 40)
  • DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Край на лечението? #1263

    Здравейте,
    Кондиломите се причиняват само от нискорискови типове; 16 и 35 не са асоциирани с тях. За описаните проблеми е необходимо да се свържете с дерматолог. Препоръчвам Ви д-р Демерджиева от Токуда.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Моля за консултация #1262

    Здравейте,
    Възможно е брадавичките около клепачите Ви да са причинени от HPV, но няма как да разберете дали вирусът е дошъл от приятелката Ви или не. Образуванието, подобно на цирей, вероятно няма връзка с HPV. Дори всички тези симптоми да са били причинени от HPV, ако са отшумели, вероятно в момента не сте инфектиран с вируса. Ако желаете, се консултирайте с дерматолог, но при липса на видими симптоми, не виждам смисъл да го правите, нито да се подлагате на допълнителни изследвания.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник

    Здравейте,
    Единственият риск за Вашето дете (и държа да кажа, че той е пренебрежимо нисък) е вирусът да е инфектирал устната кухина или дихателните му пътища по време на раждането. HPV не се предава по кръвен път и няма как вирусът да е заразил гениталната област на детето Ви. Предлагам да обсъдите въпроса с лекар УНГ, но ако няма отявлени респираторни проблеми или видими папиломи в устната кухина, вероятно детето Ви не е заразено. Мога да Ви насоча и към компетентен вирусолог, ако желаете.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Добър гинеколог в гр.Варна #1253

    Здравейте, препоръчвам Ви д-р Радева от Варна.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Кога е добре да се тествам? #1249

    Здравейте,
    Презервативите не предпазват изцяло от предаване на вируса, тъй като не покриват цялата генитална област. Държа да отбележа, че HPV не е типичен за развиващите се държави и се среща с голяма честота и у нас, както и в западния свят. В този контекст, фактът, че мъжът Ви е бил с въпросната дама, не представлява по-висок риск за Вас от обикновено.
    Не виждам причина да прекъсвате половия си живот, няма риск за Вашето здраве, дори да се била заразена с HPV. Не бързайте с изследвания, нищо няма да се случи с Вас, ако изчакате. Когато планирате следващата си цитонамазка, си направете и HPV тест за високорискови типове, но дори да Ви открият такива, не бива да се притеснявате, тъй като повечето инфекции отшумяват до 1-2 години. При редовна профилактика, рискът от развитие на рак на шийката е нулев.
    Ако и цитонамазката, и HPV тестът Ви излязат отрицателни, спокойно можете да се изследвате отново след 3-5 години без да се притеснявате за здравето си. Дори за следващия ден да се заразите с HPV, ракът на шийката изисква инфекцията да персистира поне 8-10 години преди да предизвика злокачествени изменения.
    Ако имате още въпроси, сме на разположение.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: ХВП #1248

    Спазвайте елементарна лична хигиена и няма как да предадете вируса чрез целувка.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник

    Здравейте,
    HPV инфекциите се срещат много често, особено при жени под 30 г. и в тази възрастова група обикновено имунната система се справя с тях в рамките на 1-2 години. Поради това, 4 месеца са прекалено къс интервал и препоръчвам да изчакате поне 6 месеца преди да се изследвате отново.
    Имуностимулантите са със спорна ефективност. В повечето случаи имунната Ви система ще се справи с вируса с или без тяхна помощ. Ако пушите, препоръчвам да спрете цигарите, тъй като тютюнопушенето потиска имунитета е основен рисков фактори за персистиране на HPV инфекциите. Същото важи и за хормоналните контрацептиви – ако приемате, препоръчвам да спрете временно.
    Статистиката сочи, че при моногамни двойки вирусът обикновено не се предава между партньорите като „пинг-понг“. Поради това, не е нужно партньорът Ви да се подлага на каквито и да е изследвания и терапевтични мерки. Презервативите предпазват частично, но не напълно, тъй като не обхващат цялата генитална област. От Вас зависи колко дълго ще ги използвате, но вероятно те няма да ускорят оздравяването Ви.
    Не се притеснявайте, че ще изпуснете нещата. До развитие на рак се стига при едва 5% от случаите на инфекция с HR-HPV и дори тогава процесът е изключително бавен и отнема близо 10 години.
    Бъдете търпелива, изследвайте се през не по-малко от 6-12 месеца (не по-често) и няма да имате проблем.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: ХВП #1193

    Не, това е много малко вероятно.
    Имайте предвид, че упоритостта на кокошия трън е най-силно изразена в случаите, когато има системен натиск в засегнатата област, което притиска иначе повдигнатите лезии навътре и в дълбочина. Не е изненада, при положение, че засегнатата област на коляното Ви не е била подложена на постоянен натиск, инфекцията да е отшумяла с времето, както се случва при повечето HPV инфекции.
    Хубаво е, че не сте пушач. Това е препоръка, която даваме на всеки наш читател.
    Както писах и в предишното си мнение – кондиломите са само и единствено козметичен проблем – подходете към този въпрос преди всичко с търпение.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Папиломи по лигавицата на ануса #1192

    Здравейте,
    Предполагам имате предвид брадавички/кондиломи? Те са козметичен проблем и не застрашават здравето. Също така типовете предизвикващи тези образувания са нискорискови и не причиняват рак. Препоръчвам Ви да бъдат отстранени от дерматолог.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Проба за HPV и профилактика #1191

    Здравейте,
    Кондиломите са козметичен проблем и не застрашават здравето Ви и това на партньора. HPV може да се установи само от натривка, не може да се изследва от кръв или урина. След като няма видими кондиломи, тестът за HPV става напълно излишен. Няма установен подход за профилактика – имуностимулантите са със спорна ефективност, а презервативите не предпазва напълно. Тютюнопушенето е фактор, който затруднява нормалното функциониране на имунната система и пречи инфекцията да бъде излекувана успешно.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: ХВП #1185

    Здравейте,
    Тютюнопушенето е основен фактор, допринасящ за персистирането на HPV инфекцията. Обикновено имунитетът се справя сам с инфекцията, но този процес може да отнеме 1-2 години. За справка – HPV предизвиква също и кокошият трън, а всички знаем колко упорито е това заболяване. Въоръжете се с търпение, спортувайте повече и спрете цигарите. Ако половинката Ви също има брадавици, те също трябва да се лекуват. Обгарянето е правилният метод, а дерматолозите имат достатъчен опит с неговите разновидности.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник

    Здравейте,
    Допускам (тъй като никъде не сте написали), че проявата на описаната от Вас инфекция са генитални брадавици (кондиломи)? 54 е нискорисков и един от причинителите на този чисто козметичен проблем. За да бъде ефективно лечението, е добре брадавиците на партньора Ви също да бъдат обгорени. Обикновено организмът се очиства от вируса до 1-2 години. Въоръжете се с търпение и оставете имунната си система да се справи с него по естествен начин. В случай, че пушите цигари, Ви препоръчвам да преустановите този навик – доказано е, че тютюнопушенето допринася за персистирането на HPV инфекциите. Съдейки по цитонамазката Ви, нямате поводи за притеснение. Имайте предвид, че HPV инфекциите се срещат много често, особено във Вашата възрастова група (под 30 г.). Не прекалявайте с HPV тестовете. Правете си ежегодно цитонамазки и само ако има нещо тревожно при тях – HPV тест за високо рискови типове. Когато достигнете 30 г. е препоръчително да си правите и двете изследвания (PAP + HR-HPV) веднъж на всеки 1-3 години. Тестът за нискорискови типове е излишен, според мен, тъй като те не застрашават здравето Ви.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: папилома на шийката на матката #1183

    Здравейте,
    И трите метода са подходящи за премахване на брадавици. Обгарянето с лазер е най-прецизният от тях, тъй като осигурява точно премахване на увредения участък. Относно овулите – обикновено не изискват лечение, в повечето случаи изчезват с времето.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: Домашен тест #1080

    Привет, домашният тест още не се прилага в България, очакваме да се появи тук в средата на 2016.

    Няма времева връзка между цитонамазката и ХПВ-теста, можете да си направите веднага или когато поискате. С комбинираното приложение диагнозата е много по-сигурна.

    DGeorgievDGeorgiev
    Участник
    в отговор на: PAP II-IIIA #1059

    Да

Преглеждане на 15 съобщения - от 16 до 30 (от всички 40)